وزیر انرژی برزیل، الکساندره سیلویرا، در روز سهشنبه ۸ اکتبر اعلام کرد که زمان تابستانی فقط در صورتی که “ضروری” باشد و بارشها کمتر از انتظار بماند، در سال ۲۰۲۴ باز میگردد. وی گفت که دولت باید تا هفته آینده تصمیمی را در این زمینه بگیرد.
به گفته وزیر، چنانچه بارشها کافی برای بازیابی سطح آب سدهای تولید برق باشد، ممکن است در امسال زمان تابستانی اعلام نشود.
صرفهجویی ۴۰۰ میلیون رئالی
طبق یک مطالعه انجام شده توسط مرکز توزیع برق ملی، اجرای ساعت تابستانی در سال ۲۰۲۴ میتواند منجر به صرفهجویی ۴۰۰ میلیون رئالی شود. طبق همین گزارش، اگر این تغییر از سال ۲۰۲۶ اجرا شود، این صرفهجویی میتواند به ۱.۸ میلیارد رئال در سال برسد.
این صرفه جویی به این دلیل است که تغییر ساعتها میتواند به بهبود استفاده از منابع انرژی خورشیدی و بادی کمک کند وهمچنین مصرف بیشینه را تا ۲.۹٪ کاهش دهد.
از زمان تصمیم گیری برای اجرای ساعت تابستانی به صورت سالانه از سال ۱۹۸۵، هدف ساعت تابستانی افزایش صرفهجویی در مصرف انرژی بوده است، زیرا افراد بیشتری از نور طبیعی بهره خواهند برد.
با این حال، به دلیل تغییر در رفتار جامعه، این تدبیر دیگر به دلایل موثری نمیباشد. تا اینکه در سال ۲۰۱۹، رئیس جمهور آن زمان، ژاییر بولسونارو، اجرای ساعت تابستانی را متوقف کرد.
صحبت از ساعت تابستانی در سال ۲۰۲۴ دوباره به میان میآید، نه فقط به خاطر کارایی آن در صرفهجویی انرژی، بلکه به عنوان یک استراتژی برای بهرهبرداری بهتر از تولید انرژی خورشیدی و کاهش استفاده از نیروگاههای حرارتی – که هزینه بیشتری دارند و آلودهکننده هستند. این به این دلیل است که نیروگاههای بادی و خورشیدی به باد و نور خورشید نیاز دارند تا بتوانند انرژی تولید کنند.
نیروگاههای بادی بیشتر در میانه شب و صبح بیشتر انرژی تولید میکنند، در حالی که نیروگاههای خورشیدی در طول روز فعال هستند. با تغییر ساعتها، الگوهای مصرف هم تغییر میکنند و بهبود مییابند تا با موقعیتهای بهتر تولید برای این دو منبع هماهنگ شوند که از نظر هزینهای هم ارزانتر از نیروگاههای حرارتی هستند.